Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. 1 Se declară ziua de 14 septembrie - Ziua naţională a constructorului.
Art. 2 Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi zilei.

-****-

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
FLORIN IORDACHE
PREŞEDINTELE SENATULUI
CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 2 din data de 3 ianuarie 2019

Am susținut un proiect special, inițiat la solicitarea breslei: Ziua Constructorului Român

Nu am fost vreodată fan al zilelor naționale. Dar am inițiat acest proiect de lege: Ziua Constructorului Român. 14 septembrie. Cum puteam spune NU breslei constructorilor, structurilor asociative a antreprenorilor din acest sector, cand m-au solicitat la începutul verii sa ii sprijin cu acest proiect legislativ? După dascăli, constructorii au dat și dau imaginea acestei țări. Toate argumentele spuse in comisii, in plen, si inca altele nerostite.. toate vin de la și apartin constructorilor profesioniști. Si ele legitimeaza nevoia unei legi prin care CONSTRUCTORUL ROMÂN, recunoscut și în trecut și azi peste hotare pentru buna sa muncă, să primească recunoaștere aici, acasă, inclusiv printr-o zi dedicata. O zi a constructorului român nu înseamnă vreo zi lberă ci mai repede un fel de năvod aruncat către tineri și părinții lor în încercarea de a îi atrage, treptat, către meseriile din construcții. Este despre a cunoaște și educa despre profesionalismul și realizările românilor în acest sector lovit nu doar de criza forței de muncă dar și de Dorel, amatorism, fuga după profit... Știu că Guvernul lucrează de câteva luni, împreună cu patronatele din construcții, la un pachet de măsuri pe care îl vom avea în scurt timp lansat: declararea acestui sector ca fiind strategic pentru competitivitatea României pentru minim 10 ani va însoți toate măsurile prevăzute, asigurând stabilitatea măsurilor pentru o durată suficientă de timp

Roxana Mînzatu
sursa: Facebook